Album Bogdana Konopki "De rerum natura"
0
"Tradycyjny i cyfrowy Pentax System" Pawła M. Kazimierczaka
20 kwiecień 2004
Na rynek trafiła właśnie kolejna publikacja ze znanej serii Foto Kuriera, w której prezentowane są systemy małoobrazkowe (ale nie tylko) najważniejszych producentów. Tym razem trafiło na firmę Pentax i jej fotograficzne propozycje. Napisana przez Pawła M. Kazimierczaka, bogato ilustrowana książka "Tradycyjny i cyfrowy Pentax System" ma 164 strony i kosztuje ok. 30 zł. Zapraszamy do przeczytania naszej recenzji.
0
"Dziewczyny z granicy snu" Tadeusza Wijata
3 kwiecień 2004
Nakładem Łódzkiego Towarzystwa Fotograficznego ukazał się niedawno album Tadeusza Wijata "Dziewczyny z granicy snu". Obszerna retrospektywa dorobku artysty to zbiór czarno-białych aktów.
0
"Mały atlas mojego miasta" Myszkiewicza i Zjeżdżałki
31 marzec 2004
Trafiła w nasze ręce malutka książeczka, która powinna zainteresować nie tylko miłośników fotografii, ale też japońskiego haiku. Pochodzący z Wrześni poeta Marcin Myszkiewicz i fotograf Ireneusz Zjeżdżałka połączyli siły, żeby stworzyć tomik "Mały atlas mojego miasta".
0
"Fotografia cyfrowa: ćwiczenia praktyczne" wydawnictwa Helion
27 styczeń 2004
Recenzujemy nową pozycję na polskim rynku podręczników fotograficznych zatytułowaną "Fotografia cyfrowa: ćwiczenia praktyczne" wydaną w przez wydawnictwo Helion, a napisaną przez Łukasza Oberlana. Publikacja ta jest przeznaczona dla początkujących adeptów fotografii, którzy zaczynają robić zdjęcia cyfrówkami.
0
"Fotografia cyfrowa. Praktyczny przewodnik"
12 listopad 2003
Przedstawiamy recenzję książki "Aparaty cyfrowe. Praktyczny przewodnik", wydanej przez wydawnictwo Helion w listopadzie 2002 roku. Licząca sobie ponad 330 stron publikacja to napisany przystępnym językiem poradnik dla ambitnych amatorów fotografii cyfrowej.
0
ZORKA Project - "Laski"
23 październik 2003
MFK 2003: Prace duetu Monika Bereżecka i Monika Redzisz, znanego lepiej jako Zorka Project, są ozdobą takich pism jak City Magazine, Wysokie Obcasy czy Magazyn Rzeczpospolitej. Ale dopiero projekt "Laski" ujawnia co potrafią zrobić obie Panie, jeśli znajdą już czas na przygotowanie wystawy.
0
"Fotografia cyfrowa: leksykon kieszonkowy" wydawnictwa Helion
14 październik 2003
Recenzujemy nową pozycję na krajowym rynku podręczników fotograficznych zatytułowaną "Fotografia cyfrowa: leksykon kieszonkowy" wydaną w Polsce przez wydawnictwo Helion, a napisaną przez Derricka Story. Ten malutki tomik w założeniu ma być kompendium wiedzy dla początkujących amatorów cyfrówek.
0
Ważne "Słowo o fotografii"
23 wrzesień 2003
Tak jak obiecaliśmy, recenzujemy "Słowo o fotografii" - zbiór rozmów, które Krzysztof Jurecki i Krzysztof Makowski (czyli autorzy) przeprowadzili z dwudziestoma sześcioma polskimi artystami, wykorzystującymi w swojej twórczości fotografię.
0
Interaktywna szkoła fotografowania NG na CD
0