10 z 12

Kalendarz Lavazza 2015

Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, John Kariuki Mwangi, zastępca prezesa Slow Food, ma 27 lat i stoi na straży dyni Lare, która przetrwała wieki, mimo nieregularnych opadów na obszarze jej występowania.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, John Kariuki Mwangi, zastępca prezesa Slow Food, ma 27 lat i stoi na straży dyni Lare, która przetrwała wieki, mimo nieregularnych opadów na obszarze jej występowania.
Facebook
Tweet
Google
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, dzieci w Szkole Ojca Piotra w Tanzanii symbolizują Obrońców Ziemi przyszłości. Rzucając kolorowe ziarna kawy w powietrze wskazują na to, że przyszłość naprawdę leży w naszych dłoniach.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Ojciec Peter Kilasara, misjonarz z Tanzanii, jest otoczony suszącymi się na słońcu ziarnami kawy, jako obrońca i opiekun tej tradycji.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Anna Ndiaye walczy w obronie jakości solonej kaszy kuskus.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Roba Bulga Jilo, etiopski działacz na rzecz żywności, jest członkiem plemienia pasterzy nomadów z Karrayyu, z którymi starają się chronić mleko wielbłąda - produkt o symbolicznym znaczeniu w Etiopii.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Mhamd Id Taleb, prezes szafranowej spółdzielni rolniczej w marokańskiej wiosce Taliouine.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, etiopskie kobiety z regionu Kafa bronią kawy, która symbolizuje bogactwo tej ziemi.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Andrew Wanyonyi Sikanga, producent soli z zachodniej Kenii, produkuje sół z roślin rosnących w wodzie.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Mayé Ndour, szefowa kuchni i właścicielka restauracji w Senegalu.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Asnakech Thomas, plantatorka kawy z Etiopii, ojczyzny tej rośliny, jest strażnikiem odmiany Arabica, którą nazywa “zielonym złotem”.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, John Kariuki Mwangi, zastępca prezesa Slow Food, ma 27 lat i stoi na straży dyni Lare, która przetrwała wieki, mimo nieregularnych opadów na obszarze jej występowania.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Nadia Fatmi, szefowa spółdzielni kobiet z Tighanimine, strażniczka drzewa araganowego, które rośnie tylko na południowym wybrzeżu Maroka. Uzyskuje się z niej rzadki olej, który ma właściwości lecznicze.
Kalendarz Lavazza 2015, fot. Steve McCurry, Edward Mukiibi, zastępca prezesa organizacji “Slow Food International”, dumny obrońca zrównoważonego rolnictwa i bioróżnorodności.