recenzja

Wszystkie artykuły z tagiem: "recenzja" w serwisie fotopolis.pl:
IV Warszawski Festiwal Fotografii Artystycznej - recenzja
WFFA 08. IV Warszawski Festiwal Fotografii Artystycznej dobiega końca. Zapraszamy na krótkie sprawozdanie z tegorocznej edycji. W skrócie opisujemy wybrane wystawy, przyglądamy się prezentowanym zjawiskom, spoglądamy jak wypada trzeci już w tym roku majowy festiwal fotografii.
29 Maj 2008
ms
0
7. Międzynarodowy Festiwal Fotografii w Łodzi 2008 - recenzja
MFF 08. Praktycznie wszystkie wystawy prezentowane podczas tegorocznego łódzkiego festiwalu są już otwarte. Z naszymi wrażeniami z FotoFestiwalu podzieliliśmy się w niniejszym artykule. Zapraszamy do lektury.
20 Maj 2008
Marta Sinior
0
Miesiąc Fotografii w Krakowie 2008 - recenzja
MFK 08. Pierwszy weekend Miesiąca Fotografii w Krakowie za nami. Które wystawy warto zobaczyć, a które lepiej ominąć? Czy w ogóle wybierać się do Krakowa? Odpowiedzi na pytania możecie znaleźć w naszej relacji. Aktualizacja: dodano relację wideo z MFK - zapraszamy!
14 Maj 2008
Marta Sinior
0
O wystawie Alfonsa Skowronka
Z dwóch prostych przyczyn zachęcam wszystkich pasjonatów fotografii do odwiedzenia Galerii 65, gdzie obecnie prezentowana jest wystawa zdjęć Alfonsa Skowronka. Po pierwsze "Eks - hibicjonista" to bardzo ciekawy pomysł przedstawiania swoich autorskich zdjęć, poza tym warto czasem zobaczyć sztukę ukazaną w żartobliwy i pełen humoru sposób. Udało nam się również przeprowadzić krótką rozmowę z Tomkiem Sikorą o panu Alfonsie.
30 Kwi 2008
Marta Sinior
0
O wystawie "Lovebook" Karoliny Breguły
Po mocnym męskim akcencie w postaci wystawy Łodzi Kaliskiej "Identyczne Bliźnięta Trzy- Sztuka podziemia" w krakowskiej Galerii Pauza przyszła pora na subtelne kobiece zdjęcia, opowiadające o miłości. Ich autorką jest Karolina Breguła znana między innymi ze swoich wcześniejszych cykli: "Niech nas zobaczą", "Artysta na sprzedaż", "Mężatki".
20 Lut 2008
Marta Sinior
0
O Japonii na fotografiach Niewiadomskiego
Kolejny cykl fotografii Tomka Niewiadomskiego nosi tytuł "Nihon" i jest jego osobistym spojrzeniem na Japonię. Na wystawie nie zobaczymy zdjęć typowo podróżniczych, natomiast oryginalne prace związane z subiektywnym spojrzeniem artysty na ten odległy kraj.
15 Lut 2008
Marta Sinior
0
Bryan Peterson "Ekspozycja bez tajemnic" - recenzja
Tydzień temu, nakładem wydawnictwa Galaktyka ukazało się polskie wydanie amerykańskiego bestsellera "Ekspozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Autor jest zawodowym fotografem i pedagogiem, który postanowił w prosty i zrozumiały sposób wytłumaczyć zagadnienie fotograficznej ekspozycji, a przy okazji zachęcić fotoamatorów do świadomego fotografowania. Czy mu się udało? Zapraszamy do przeczytania naszej recenzji.
26 Lis 2007
Łukasz Kacperczyk
0
Bogdan Konopka "Beijing Opera - work in progress" - recenzja
Wystawie Bogdana Konopki "Beijing Opera - work in progress" towarzyszy bardzo ładnie wydany katalog. Jednak wspólne dzieło Galerii Bielskiej BWA i Wydawnictwa Kropka to nie tylko pamiątka z ekspozycji, ale pełnoprawna autonomiczna publikacja.
29 Lip 2006
Łukasz Kacperczyk
0
"Gry z portretem" Krzysztofa Gierałtowskiego - recenzja
"Gry z portretem" Krzysztofa Gierałtowskiego to wydana nakładem autora książka poświęcona znakomitemu portreciście, w której nie znajdziemy ani jednego zdjęcia. Zobaczmy, czy taka fotograficzna głodówka wyszła jej na dobre.
16 Paź 2004
Łukasz Kacperczyk
0
Po III Festiwalu w Łodzi
Organizatorom III Międzynarodowego Festiwalu Fotografii w Łodzi postawiono poprzeczkę wysoko... Ubiegłoroczna impreza zaprezentowała wiele ciekawych prac, bardzo świeżą estetykę greckich grup fotograficznych i interesujący program seminariów. Goście III Festiwalu mieli jeszcze więcej okazji do spotkań i dyskusji.
29 Maj 2004
Marta Majewska
0