recenzja

Wszystkie artykuły z tagiem: "recenzja" w serwisie fotopolis.pl:
7. Międzynarodowy Festiwal Fotografii w Łodzi 2008 - recenzja
MFF 08. Praktycznie wszystkie wystawy prezentowane podczas tegorocznego łódzkiego festiwalu są już otwarte. Z naszymi wrażeniami z FotoFestiwalu podzieliliśmy się w niniejszym artykule. Zapraszamy do lektury.
20 Maj 2008
Marta Sinior
0
Miesiąc Fotografii w Krakowie 2008 - recenzja
MFK 08. Pierwszy weekend Miesiąca Fotografii w Krakowie za nami. Które wystawy warto zobaczyć, a które lepiej ominąć? Czy w ogóle wybierać się do Krakowa? Odpowiedzi na pytania możecie znaleźć w naszej relacji. Aktualizacja: dodano relację wideo z MFK - zapraszamy!
14 Maj 2008
Marta Sinior
0
O wystawie Alfonsa Skowronka
Z dwóch prostych przyczyn zachęcam wszystkich pasjonatów fotografii do odwiedzenia Galerii 65, gdzie obecnie prezentowana jest wystawa zdjęć Alfonsa Skowronka. Po pierwsze "Eks - hibicjonista" to bardzo ciekawy pomysł przedstawiania swoich autorskich zdjęć, poza tym warto czasem zobaczyć sztukę ukazaną w żartobliwy i pełen humoru sposób. Udało nam się również przeprowadzić krótką rozmowę z Tomkiem Sikorą o panu Alfonsie.
30 Kwi 2008
Marta Sinior
0
O wystawie "Lovebook" Karoliny Breguły
Po mocnym męskim akcencie w postaci wystawy Łodzi Kaliskiej "Identyczne Bliźnięta Trzy- Sztuka podziemia" w krakowskiej Galerii Pauza przyszła pora na subtelne kobiece zdjęcia, opowiadające o miłości. Ich autorką jest Karolina Breguła znana między innymi ze swoich wcześniejszych cykli: "Niech nas zobaczą", "Artysta na sprzedaż", "Mężatki".
20 Lut 2008
Marta Sinior
0
O Japonii na fotografiach Niewiadomskiego
Kolejny cykl fotografii Tomka Niewiadomskiego nosi tytuł "Nihon" i jest jego osobistym spojrzeniem na Japonię. Na wystawie nie zobaczymy zdjęć typowo podróżniczych, natomiast oryginalne prace związane z subiektywnym spojrzeniem artysty na ten odległy kraj.
15 Lut 2008
Marta Sinior
0
Bryan Peterson "Ekspozycja bez tajemnic" - recenzja
Tydzień temu, nakładem wydawnictwa Galaktyka ukazało się polskie wydanie amerykańskiego bestsellera "Ekspozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Autor jest zawodowym fotografem i pedagogiem, który postanowił w prosty i zrozumiały sposób wytłumaczyć zagadnienie fotograficznej ekspozycji, a przy okazji zachęcić fotoamatorów do świadomego fotografowania. Czy mu się udało? Zapraszamy do przeczytania naszej recenzji.
26 Lis 2007
Łukasz Kacperczyk
0
Bogdan Konopka "Beijing Opera - work in progress" - recenzja
Wystawie Bogdana Konopki "Beijing Opera - work in progress" towarzyszy bardzo ładnie wydany katalog. Jednak wspólne dzieło Galerii Bielskiej BWA i Wydawnictwa Kropka to nie tylko pamiątka z ekspozycji, ale pełnoprawna autonomiczna publikacja.
29 Lip 2006
Łukasz Kacperczyk
0
"Gry z portretem" Krzysztofa Gierałtowskiego - recenzja
"Gry z portretem" Krzysztofa Gierałtowskiego to wydana nakładem autora książka poświęcona znakomitemu portreciście, w której nie znajdziemy ani jednego zdjęcia. Zobaczmy, czy taka fotograficzna głodówka wyszła jej na dobre.
16 Paź 2004
Łukasz Kacperczyk
0
Po III Festiwalu w Łodzi
Organizatorom III Międzynarodowego Festiwalu Fotografii w Łodzi postawiono poprzeczkę wysoko... Ubiegłoroczna impreza zaprezentowała wiele ciekawych prac, bardzo świeżą estetykę greckich grup fotograficznych i interesujący program seminariów. Goście III Festiwalu mieli jeszcze więcej okazji do spotkań i dyskusji.
29 Maj 2004
Marta Majewska
0
ZORKA Project - "Laski"
MFK 2003: Prace duetu Monika Bereżecka i Monika Redzisz, znanego lepiej jako Zorka Project, są ozdobą takich pism jak City Magazine, Wysokie Obcasy czy Magazyn Rzeczpospolitej. Ale dopiero projekt "Laski" ujawnia co potrafią zrobić obie Panie, jeśli znajdą już czas na przygotowanie wystawy.
23 Paź 2003
Tomasz Gutkowski
0