recenzja

Wszystkie artykuły z tagiem: "recenzja" w serwisie fotopolis.pl:
63 dni życia i walki - recenzja
Wydawnictwo Bosz zdecydowało się zaprezentować bardzo obszerny album poświęcony Powstaniu Warszawskiemu. „63 dni życia i walki” to wizualny zapis tego, co wydarzyło się w stolicy Polski 70 lat temu.
1 Wrz 2014
Patryk Wiśniewski
0
Konkurs na recenzję wystawy BOIKO Jana Brykczyńskiego
Leica Gallery Warszawa ogłasza konkurs na recenzję wystawy BOIKO Jana Brykczyńskiego. Laureat otrzyma podpisany przez autora egzemplarz albumu BOIKO, publikacje Leica Gallery, a zwycięski tekst zostanie opublikowany na łamach fotopolis.pl! Jury czeka na teksty do 1 września 2014.
18 Sie 2014
Marcin Grabowiecki
0
Imrich Veber “HOMOurban”
“HOMOurban” to subiektywna opowieść czeskiego fotografa Imricha Vebera o współczesnym człowieku żyjącym w mieście.
18 Sie 2014
Marcin Grabowiecki
0
William Eggleston "At Zenith" - recenzja
William Eggleston to jedna z najważniejszych postaci w historii fotografii. Prekursor fotografii kolorowej, pierwszy fotograf, który w nowojorskim muzem MoMA pokazał barwne zdjęcia. W tym roku wydawnictwo Steidl zaprezentowało najnowszą książkę tej nietuzinkowej postaci.
31 Lip 2014
Patryk Wiśniewski
0
Henk Wildschut "Food" - recenzja
Książka "Food" pokazuje jak w czystym świecie zasad i procedur powstaje jedzenie. Obraz, jaki roztacza przed nami Henk Wildschut daleki jest od romantycznej wizji krów pasących się na łąkach i kur biegających po podwórku.
13 Maj 2014
Marcin Grabowiecki
0
Robby Cyron "Nath" - recenzja albumu
Natalia Siwiec wypłynęła na szersze wody medialne podczas Euro 2012, gdy została "wypatrzona" na trybunach przez fotoreporterów. Następnie mieliśmy okazję podziwiać jej wdzięki w popularnych czasopismach dla mężczyzn. Album "Nath" jest próbą odkrycia trochę innego wizerunku Natalii.
13 Lut 2013
Marcin Falana
0
William Eggleston "Before Color" - recenzja
William Eggleston jest jedną z ważniejszych postaci fotografii artystycznej drugiej połowy XX w. Przede wszystkim dlatego, że był pionierem kolorowej fotografii. Był jednym z pierwszych fotografów, który zaprezentował w galerii sztuki kolorowe zdjęcia.Before Color, to książka prezentująca mniej znany, czarno-biały, dorobek artysty.
20 Paź 2012
Marcin Grabowiecki
0
"Magnum Contact Sheets" - recenzja
Każdy z nas zastanawiał się ile jest przypadku w zdjęciach uznanych fotografów, a ile przemyślanej koncepcji. Ile razy fotograf nacisnął migawkę nim uznał, że właśnie uchwycił "decydujący moment". Prestiżowa agencja Magnum, nakładem wydawnictwa "Thames & Hudson", prezentuje album rzucający światło na kulisy pracy fotoreporterów związanych z agencją. Na łamach publikacji pojawiają się stykówki takich fotografów, jak: Roberta Capy, Henri Carrtier-Bresson, Eliott Erwitt, Marc Ribaud, Trent...
21 Paź 2011
Patryk Wiśniewski
0
"Moja cyfrówka i ja" Włodzimierz Barchacz, Justyna Komar
Nakładem Polskiego Wydawnictwa Fotograficznego ukazała się nowa książka Włodzimierza Barchacza i Justyny Komar "Moja cyfrówka i ja". Autorzy kierują swoją propozycję do poczatkujących miłośników fotografii. Podpowiadają jak wybrać aparat. W skrócie omawiają podstawowe zagadnienia dotyczące sprzętu i kompozycji obrazu.
23 Sty 2009
ms
0
Bryan Peterson "Czas naświetlania bez tajemnic" - recenzja
Łódzkie wydawnictwo "Galaktyka" poszło za ciosem i przygotowało polskie wydanie kolejnej książki Bryana Petersona. Po "Ekspozycji" autor zajął się rozszyfrowaniem tajemnic "Czasu naświetlania". Pierwsza z książek została przyjęta bardzo dobrze - była chwalona i polecana, także przez naszą redakcję. Czy "Czas naświetlania bez tajemnic" okaże sie równie dobrą pozycją? Zapraszamy do przeczytania recenzji.
11 Cze 2008
Michal Grzegorczyk
0