recenzja

Wszystkie artykuły z tagiem: "recenzja" w serwisie fotopolis.pl:
Stephen Gill "Pigeons" - recenzja
Zastanawialiście się kiedyś jak mieszkają gołębie? Stephen Gill pokazuje życie tych niepozornych ptaków w londyńskich dzielnicach Hackney i Bethnal Green.
26 Sty 2015
Marcin Grabowiecki
0
Nick Waplington „Settlement” - recenzja
Nick Waplington portretuje diasporę żydowską żyjącą na Zachodnim Brzegu i przeciwstawia ją nieustannie zmieniającemu się krajobrazowi.
21 Sty 2015
Marcin Grabowiecki
0
Najlepsze książki fotograficzne 2014
Po raz kolejny poprosiliśmy miłośników książek fotograficznych o podzielenie się z nami ich ulubionymi tytułami mijającego roku. Zobaczcie jakie publikacje wybrało dla Was 9 ekspertów - fotografów, kuratorów, historyków sztuki, dziennikarzy i założycieli księgarni.
21 Gru 2014
Marcin Grabowiecki
0
Maija Annikki Savolainen “When the Sense of Belonging is Bound to a System of Movement” - recenzja
Zobaczcie książkę “When the Sense of Belonging is Bound to a System of Movement”, za którą Maija Annikki Savolainen zdobyła główną nagrodą w konkursie Nordic Dummy Award 2013.
16 Gru 2014
Marcin Grabowiecki
0
Hertta Kiiski i Niina Vatanen “Archive Play” - recenzja
Zobaczcie jak Finki Hertta Kiiski i Niina Vatanen poddają interwencji artystycznej archiwa amatorskiej fotografki Helvi Ahonen.
9 Gru 2014
Marcin Grabowiecki
0
Jacek Fota “Some Things are Quiter than Others” - recenzja
Pierwsza książka Jacka Foty powstała w trakcie jego podróży po Stanach Zjednoczonych, które odbył w latach 2012-2013. Jaki obraz kraju wyłania się z jego zdjęć?
2 Gru 2014
Marcin Grabowiecki
0
Peter Hebeisen “Battlefields” - recenzja
W ciągu ośmiu lat Peter Hebeisen przemierzył 40 000 kilometrów. Zobaczcie efekty jego monumentalnego projektu poświęconego najważniejszym europejskim bitwom XX wieku.
25 Lis 2014
Marcin Grabowiecki
0
Grégoire Pujade-Lauraine “A Perpetual Season” - recenzja
"A Perpetual Season" to książka, która urzeka sugestywną, gęstą atmosferą betonowych przedmieść.
19 Lis 2014
Marcin Grabowiecki
0
Nicoló Degiorgis “Hidden Islam” - recenzja
Nicoló Degiorgis pokazuje prowizoryczne miejsca modlitw muzułmanów, którzy zaadaptowali do tego celu sklepy, stadiony, sale gimnastyczne, garaże i dyskoteki.
10 Lis 2014
Marcin Grabowiecki
0
Amc2 journal Issue 9 - Amore e Piombo: The Photography of Extremes in 1970s Italy - recenzja
Włochy, lata 70. - czas swobody obyczajowej i seksualnej, ale i niepokoi społecznych, skandali politycznych, protestów i przemocy.
4 Lis 2014
Marcin Grabowiecki
0