recenzja

Wszystkie artykuły z tagiem: "recenzja" w serwisie fotopolis.pl:
Asus ZenBook Flip UX360C - sprawdzamy jak radzi sobie w pracy redakcyjnej
Na targi Photokina zabraliśmy ze sobą najnowszy notebook Asusa, by sprawdzić jak poradzi sobie z pracą redakcyjną w trudnych, dynamicznych warunkach.
3 Paź 2016
Maciej Luśtyk
2
Wcielenia przypadku czyli o „Random selection” Magdy Buczek
Ta publikacja to bardzo ciekawy przypadek sztuki ewoluującej, przeistaczającej się z jednej formy w drugą i nieustannie poszukującej nowej. To album z wakacji, w którym zdjęcia stanowczo wymknęły nam się spod kontroli!
2 Wrz 2016
Jakub Bors
0
Pozdrowienia z Auschwitz: Wszystko w porządku, brak tylko Ciebie i słońca
Publikacja szybko stała się jedną z nielicznych polskich książek fotograficznych, które odbiły się szerokim echem na całym świecie. O jej fenomenie z Pawłem Szypulskim rozmawiał Kuba Bors.
13 Cze 2016
Jakub Bors
0
Michał Matejko: OBCY - recenzja książki
Książka opowiada o terenach warszawskiej elektrociepłowni Siekierki. Dla badaczy i pasjonatów tematów ufologicznych jest to obszar szczególny - słynący z licznych obserwacji zjawisk paranormalnych.
21 Maj 2016
Jakub Bors
0
Zalamo jako narzędzie wielofunkcyjne - opinia eksperta
Nazwa Zalamo jest znana większości fotografów ślubnych i nie tylko. Rozbudowany system ułatwia obsługę rożnego rodzaju zleceń i oferuje wiele ciekawych funkcji. Bliżej przygląda im się fotograf Kamil A. Krajewski z Mamel Pictures.
1 Mar 2016
Maciej Luśtyk
0
Matt Stuart “All that life can afford” [RECENZJA]
„Londyn Matta jest tak interesujący jak Nowy York Winogranda, Paryż Cartier-Bressona czy Sydney Trenta Parke” - o zdjęciach Matta Stuarta pisze Geoff Dryer. Trudno o lepszą rekomendację.
22 Lut 2016
Mateusz Grybczyński
0
Pentax K-3 II - test aparatu
Pół roku temu Pentax zaprezentował najnowszą, flagową lustrzankę APS-C, wyposażoną w 24-megapikselowy przetwornik obrazu, usprawniony autofokus, szybki tryb seryjny i stabilizację matrycy. Otrzymujemy też tryb Pixel Shift Resolution, który pozwala na wykonywanie zdjęć wysokiej rozdzielczości, wykorzystując przesunięcie matrycy. Zobaczcie jak aparat sprawdził się w praktyce.
20 Lis 2015
Maciej Luśtyk
0
Sony Cyber-Shot RX10 II - test aparatu
Zaprezentowany 2 lata temu aparat Sony RX10 przez wielu uważany był za jeden z najlepszych zaawansowanych superzoomów na rynku. Jego następca oferuje nową, 20-megapikselową matrycę Exmor RS, usprawniony wizjer optyczny, możliwość nagrywania filmów w jakości 4K i funkcje bezprzewodowe. Zobaczcie jak poradził sobie w naszym teście.
2 Paź 2015
Maciej Luśtyk
0
Canon EOS 760D - test aparatu
W ostatnim czasie mieliśmy możliwość przetestowania zaprezentowanego na początku lutego aparatu Canon EOS 760D. Podczas pierwszego kontaktu z aparatem naszą uwagę zwróciła głównie usprawniona ergonomia. Zobaczcie jak aparat wypadł w pełnym teście.
17 Lip 2015
Maciej Luśtyk
2
Leica Q - test aparatu
Niedawno poznaliśmy najnowszy aparat spod szyldu Leica. Model Leica Q zrobił na nas bardzo dobre pierwsze wrażenie, dlatego niecierpliwie czekaliśmy na możliwość wykonania całego testu. Zobaczcie jego rezultaty.
10 Lip 2015
Maciej Luśtyk
1