"Nikon System, tradycyjny i cyfrowy" - wydanie drugie
0
"Miasto Cieni" - recenzja wystawy w Yours Gallery
6 luty 2008
Spacerując Krakowskim Przedmieściem warto wstąpić do Yours Gallery, gdzie obecnie prezentowana jest wystawa Mug - Shots "Miasto Cienia". To doskonała okazja do zastanowienia się nad wartością policyjnych zdjęć pochodzących z początków XX wieku, które są oficjalnymi dokumentami państwowymi, ale o niezwykłych walorach estetycznych.
0
Bryan Peterson "Ekspozycja bez tajemnic" - recenzja
26 listopad 2007
Tydzień temu, nakładem wydawnictwa Galaktyka ukazało się polskie wydanie amerykańskiego bestsellera "Ekspozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Autor jest zawodowym fotografem i pedagogiem, który postanowił w prosty i zrozumiały sposób wytłumaczyć zagadnienie fotograficznej ekspozycji, a przy okazji zachęcić fotoamatorów do świadomego fotografowania. Czy mu się udało? Zapraszamy do przeczytania naszej recenzji.
0
Międzynarodowy Festiwal Fotografii w Łodzi 2007 - relacja
22 maj 2007
MFF 07. Trwa właśnie szósty już Międzynarodowy Festiwal Fotografii w Łodzi. Zapraszamy do zapoznania się z naszą relacją z tego wydarzenia - może warto jeszcze wybrać się do Łodzi przed końcem tygodnia?
0
Miesiąc Fotografii w Krakowie 2007 - relacja
16 maj 2007
MFK 07. Osiągnęliśmy półmetek tegorocznej, piątej już edycji Miesiąca Fotografii w Krakowie. Najwyższy czas na recenzję i polecenie czytelnikom wystaw, które szczególnie warto obejrzeć. Zapraszamy!
0
"Nikon. System tradycyjny i cyfrowy" - recenzja książki
8 luty 2007
Do naszej redakcji trafiła książka opisująca jeden z najbardziej popularnych systemów na rynku. Publikacja "Nikon. System tradycyjny i cyfrowy" ma być w założeniu kompendium wiedzy zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych użytkowników systemu Nikona.
0
Przewodnik po fotograficznym Berlinie - część 2
22 styczeń 2007
Szukając podstaw do uznawania Berlina za stolicę światowej sztuki współczesnej, natrafimy na pewno na instytucje wspierające rozwój sztuki współczesnej poprzez odpowiednio dobrany program wystaw, projektów i programów rezydenckich dla artystów. Wiele z tych instytucji powstało jako prywatne i niezależne finansowo ośrodki, które z czasem stały się respektowanymi na całym świecie centrami sztuki.
0
"Wielka księga fotografii" - recenzja
29 grudzień 2006
Późną jesienią upływającego właśnie 2006 roku ukazała się w naszym kraju "Wielka księga fotografii" wydana przez National Geographic. Licząca 400 stron publikacja już na pierwszy rzut oka robi duże wrażenie. Jeśli dodamy do niego dość atrakcyjną cenę i znakomitą markę NG, oczekiwania jeszcze wzrosną. W naszej recenzji postaramy się odpowiedzieć czy "Wielka księga" im sprostała. Zapraszamy.
0
Bogdan Konopka "Beijing Opera - work in progress" - recenzja
29 lipiec 2006
Wystawie Bogdana Konopki "Beijing Opera - work in progress" towarzyszy bardzo ładnie wydany katalog. Jednak wspólne dzieło Galerii Bielskiej BWA i Wydawnictwa Kropka to nie tylko pamiątka z ekspozycji, ale pełnoprawna autonomiczna publikacja.
0
Kenia Foto Safari 2006 - relacja z wyprawy
0