Henk Wildschut "Food" - recenzja
0
Nelli Palomäki "Breathing the Same Air" - recenzja
8 maj 2014
"Breathing the Same Air" to wzruszająca publikacja, na którą składają się chwytające za serce, ponadczasowe portrety młodych ludzi. Ich autorką jest Nelli Palomäki, a książka została wydana przez Hatje Cantz.
0
Jim Goldberg "Open See" - recenzja
29 kwiecień 2014
"Open See" to poświęcona imigrantom publikacja, nad którą Jim Goldberg spędził kilka lat. Wstrząsający kolaż stylów, estetyk i postaw dokumentuje trudną sytuację ludzi pochodzących z wielu krajów, którzy z różnych przyczyn byli zmuszeni do opuszczenia własnej ojczyzny.
0
Verena Blok "I smell like rain" - recenzja
24 kwiecień 2014
"I smell like rain" to czuły portret nastoletniej Natalii, którą Verena Blok poznała spędzając wakacje na Mazurach. Mimo młodego wieku dziewczyna musi zmierzyć się z poważnymi problemami, co nie przeszkadza jej żyć w świecie dziecięcych pragnień i tęsknot.
0
KSIĄŻKA MIESIĄCA 04/2014: Willeke Duijvekam "Mandy and Eva" - recenzja
24 kwiecień 2014
"Mandy and Eva" to niebanalnie opowiedzialna historia dwóch dziewczyn, których pozornie nic nie łączy. Za pomocą książki fotografka Willeke Duijvekam, we współpracy z projektantem Sybrenen Kuiperem dyskretnie wprowadzają nas w ich świat.
0
Ferit Kuyas "Chongqing - City of ambition" - recenzja
17 kwiecień 2014
Tematem książki "Chongqing - City of ambition" jest, położone nad najdłuższą w Azji rzeką - Jangcy, miasto Chongqing, które w ostatnich latach przeżywa rozkwit ekonomiczny. Przemianom ulega krajobraz wokół rozwijającej się metropolii. Dotyczy to także przedmieść, którym Ferit Kuyas poświęca szczególną uwagę.
0
Jason Larkin "Tales from the City of Gold" - recenzja
17 kwiecień 2014
Publikacja "Tales from the City of Gold" poświęcona jest dziedzictwu górniczemu Johannesburga, zamieszkałego przez ponad 6 milionów ludzi. Do połowy lat 90. Republika Południowej Afryki była największym producentem złota na świecie. Załamanie rynku przyniosło spadek cen kruszca, co w konsekwencji spowodowało kres tego przemysłu. Kopalnie były zamykane jedna po drugiej. Pozostały po nich hałdy, które zakorzeniły się w krajobrazie miasta.
0
Nicholas Albrecht "One, No One and One Hundred Thousand" - recenzja
11 kwiecień 2014
Wciągająca książka "One, No One and One Hundred Thousand" jest zapisem doświadczeń Nicholasa Albrechta, który zamieszkał w kamperze na terenie Salton Sea w Kalifornii. Autor zachęca nas do wniknięcia pod powierzchnię obrazów i próby dotarcia do ich sedna.
0
Lorena Ros "Unspoken" - recenzja
11 kwiecień 2014
Książka "Unspoken" Loreny Ros poświęcona jest małoletnim ofiarom molestowania seksualnego. Już jako dorosłe osoby dzielą się z nami swoimi bolesnymi doświadczeniami z dzieciństwa i pozwalają nieujawnianej przez lata traumie ujrzeć światło dzienne.
0
Martin Kollar "Field Trip" - recenzja
0
zamknij X
Plebiscyt 2016
Zagłosuj
Na najlepsze produkty i wydarzenia roku 2016
Głosuj!