Jan Brykczyński “BOIKO” - recenzja
0
Fotograficzna Publikacja Roku 2014: Bownik "Disassembly"
9 czerwiec 2014
"Disassembly" to jedna z pierwszych publikacji nowego polskiego wydawnictwa Mundin, założonego przez Grażynę Kulczyk i Honzę Zamojskiego. Jej autorem jest Bownik, który eksperymentuje z nieśmiertelnym tematem sztuki, jakim są kwiaty. Publikacja otrzymała główną nagrodę w konkursie Fotograficzna Publikacja Roku 2014.
0
Thomas Sauvin “AMC2 Issue 8: Quan Shen” - recenzja
2 czerwiec 2014
"AMC2 Issue 8: Quan Shen" to efekt współpracy Thomasa Sauvina z Archive of Modern Conflict. Na oryginalnie wydaną publikację składają się studyjne portrety ukazujące chińskie społeczeństwo z lat 30-90' XX wieku.
0
Sonja Braas “So Far” - recenzja
25 maj 2014
W książce "So Far" Sonja Braas stawia pytania o nasze relacje z naturą. Jej sugestywne prace wprowadzają nas w krainę z pogranicza jawy i snu, w której fikcja miesza sie z rzeczywistością.
0
Henrik Spohler “The Third Day” - recenzja
20 maj 2014
W publikacji “The Third Day” Henrika Spohlera znajdziecie utrzymane w żywych, nasyconych barwach krajobrazy pokazujące współczesny obraz rolnictwa.
0
Henk Wildschut "Food" - recenzja
13 maj 2014
Książka "Food" pokazuje jak w czystym świecie zasad i procedur powstaje jedzenie. Obraz, jaki roztacza przed nami Henk Wildschut daleki jest od romantycznej wizji krów pasących się na łąkach i kur biegających po podwórku.
0
Nelli Palomäki "Breathing the Same Air" - recenzja
8 maj 2014
"Breathing the Same Air" to wzruszająca publikacja, na którą składają się chwytające za serce, ponadczasowe portrety młodych ludzi. Ich autorką jest Nelli Palomäki, a książka została wydana przez Hatje Cantz.
0
Jim Goldberg "Open See" - recenzja
29 kwiecień 2014
"Open See" to poświęcona imigrantom publikacja, nad którą Jim Goldberg spędził kilka lat. Wstrząsający kolaż stylów, estetyk i postaw dokumentuje trudną sytuację ludzi pochodzących z wielu krajów, którzy z różnych przyczyn byli zmuszeni do opuszczenia własnej ojczyzny.
0
Verena Blok "I smell like rain" - recenzja
24 kwiecień 2014
"I smell like rain" to czuły portret nastoletniej Natalii, którą Verena Blok poznała spędzając wakacje na Mazurach. Mimo młodego wieku dziewczyna musi zmierzyć się z poważnymi problemami, co nie przeszkadza jej żyć w świecie dziecięcych pragnień i tęsknot.
0
KSIĄŻKA MIESIĄCA 04/2014: Willeke Duijvekam "Mandy and Eva" - recenzja
0