Thomas Sauvin “AMC2 Issue 8: Quan Shen” - recenzja
0
Sonja Braas “So Far” - recenzja
25 maj 2014
W książce "So Far" Sonja Braas stawia pytania o nasze relacje z naturą. Jej sugestywne prace wprowadzają nas w krainę z pogranicza jawy i snu, w której fikcja miesza sie z rzeczywistością.
0
Henrik Spohler “The Third Day” - recenzja
20 maj 2014
W publikacji “The Third Day” Henrika Spohlera znajdziecie utrzymane w żywych, nasyconych barwach krajobrazy pokazujące współczesny obraz rolnictwa.
0
Henk Wildschut "Food" - recenzja
13 maj 2014
Książka "Food" pokazuje jak w czystym świecie zasad i procedur powstaje jedzenie. Obraz, jaki roztacza przed nami Henk Wildschut daleki jest od romantycznej wizji krów pasących się na łąkach i kur biegających po podwórku.
0
Nelli Palomäki "Breathing the Same Air" - recenzja
8 maj 2014
"Breathing the Same Air" to wzruszająca publikacja, na którą składają się chwytające za serce, ponadczasowe portrety młodych ludzi. Ich autorką jest Nelli Palomäki, a książka została wydana przez Hatje Cantz.
0
Jim Goldberg "Open See" - recenzja
29 kwiecień 2014
"Open See" to poświęcona imigrantom publikacja, nad którą Jim Goldberg spędził kilka lat. Wstrząsający kolaż stylów, estetyk i postaw dokumentuje trudną sytuację ludzi pochodzących z wielu krajów, którzy z różnych przyczyn byli zmuszeni do opuszczenia własnej ojczyzny.
0
Verena Blok "I smell like rain" - recenzja
24 kwiecień 2014
"I smell like rain" to czuły portret nastoletniej Natalii, którą Verena Blok poznała spędzając wakacje na Mazurach. Mimo młodego wieku dziewczyna musi zmierzyć się z poważnymi problemami, co nie przeszkadza jej żyć w świecie dziecięcych pragnień i tęsknot.
0
KSIĄŻKA MIESIĄCA 04/2014: Willeke Duijvekam "Mandy and Eva" - recenzja
24 kwiecień 2014
"Mandy and Eva" to niebanalnie opowiedzialna historia dwóch dziewczyn, których pozornie nic nie łączy. Za pomocą książki fotografka Willeke Duijvekam, we współpracy z projektantem Sybrenen Kuiperem dyskretnie wprowadzają nas w ich świat.
0
Ferit Kuyas "Chongqing - City of ambition" - recenzja
17 kwiecień 2014
Tematem książki "Chongqing - City of ambition" jest, położone nad najdłuższą w Azji rzeką - Jangcy, miasto Chongqing, które w ostatnich latach przeżywa rozkwit ekonomiczny. Przemianom ulega krajobraz wokół rozwijającej się metropolii. Dotyczy to także przedmieść, którym Ferit Kuyas poświęca szczególną uwagę.
0
Jason Larkin "Tales from the City of Gold" - recenzja
0