Ed Jones i Timothy Prus “The Corinthians: A Kodachrome Slideshow” - recenzja
0
63 dni życia i walki - recenzja
1 wrzesień 2014
Wydawnictwo Bosz zdecydowało się zaprezentować bardzo obszerny album poświęcony Powstaniu Warszawskiemu. „63 dni życia i walki” to wizualny zapis tego, co wydarzyło się w stolicy Polski 70 lat temu.
0
Robin Maddock “III” - recenzja
25 sierpień 2014
Trzecia książka Robina Maddocka zdradza jego zainteresowanie fotografią konceptualną.
0
Imrich Veber “HOMOurban”
18 sierpień 2014
“HOMOurban” to subiektywna opowieść czeskiego fotografa Imricha Vebera o współczesnym człowieku żyjącym w mieście.
0
Michael Schmidt “NATUR” - recenzja
11 sierpień 2014
NATUR to poświęcona przyrodzie publikacja niedawno zmarłego niemieckiego fotografa Michaela Schmidta.
0
Sandi Haber Fifield “After the Threshold” - recenzja
6 sierpień 2014
“After the Threshold” to poetycka, odwołująca się do naszych przeżyć publikacja, złożona ze zdjęć układających się w sekwencje.
0
William Eggleston "At Zenith" - recenzja
31 lipiec 2014
William Eggleston to jedna z najważniejszych postaci w historii fotografii. Prekursor fotografii kolorowej, pierwszy fotograf, który w nowojorskim muzem MoMA pokazał barwne zdjęcia. W tym roku wydawnictwo Steidl zaprezentowało najnowszą książkę tej nietuzinkowej postaci.
0
Bertien van Manen “Moonshine” - recenzja
29 lipiec 2014
“Moonshine” to najnowsza książka Bertien van Manen. Tym razem artystka kieruje swoje czułe spojrzenie na górnicze rodziny żyjące w amerykańskich Appalachach. Na migawkowych zdjęciach holenderska fotografka uchwyciła codzienność i zwyczajność, a przy okazji nieokreśloną dziwność tego świata.
0
Rafał Milach “Black Sea of Concrete” - recenzja
22 lipiec 2014
Lada dzień światło dzienne ujrzy najnowsza książka Rafała Milacha “The Winners”. My tymczasem przypominamy o jego poprzedniej publikacji poświęconej Morzu Czarnemu.
0
Joanna Piotrowska “FROWST” - recenzja
0