Hertta Kiiski i Niina Vatanen “Archive Play” - recenzja
0
Jacek Fota “Some Things are Quiter than Others” - recenzja
2 grudzień 2014
Pierwsza książka Jacka Foty powstała w trakcie jego podróży po Stanach Zjednoczonych, które odbył w latach 2012-2013. Jaki obraz kraju wyłania się z jego zdjęć?
0
Peter Hebeisen “Battlefields” - recenzja
25 listopad 2014
W ciągu ośmiu lat Peter Hebeisen przemierzył 40 000 kilometrów. Zobaczcie efekty jego monumentalnego projektu poświęconego najważniejszym europejskim bitwom XX wieku.
0
Grégoire Pujade-Lauraine “A Perpetual Season” - recenzja
19 listopad 2014
"A Perpetual Season" to książka, która urzeka sugestywną, gęstą atmosferą betonowych przedmieść.
0
Nicoló Degiorgis “Hidden Islam” - recenzja
10 listopad 2014
Nicoló Degiorgis pokazuje prowizoryczne miejsca modlitw muzułmanów, którzy zaadaptowali do tego celu sklepy, stadiony, sale gimnastyczne, garaże i dyskoteki.
0
Amc2 journal Issue 9 - Amore e Piombo: The Photography of Extremes in 1970s Italy - recenzja
4 listopad 2014
Włochy, lata 70. - czas swobody obyczajowej i seksualnej, ale i niepokoi społecznych, skandali politycznych, protestów i przemocy.
0
Camille Renée Devid “My Other Side” - recenzja
28 październik 2014
Czy fotografia może opowiadać o trudnych i bolesnych przeżyciach? Zobaczcie prace Camille Renée Devid, które składają się na publikację “My Other Side".
0
Laia Abril “The Epilogue” - recenzja
21 październik 2014
Przeczytajcie co myślimy o jednej z głośniejszych książek ostatnich miesięcy i zobaczcie jak wygląda publikacja Laii Abril, poświęcona młodej amerykańskiej dziewczynie, zmarłej w wyniku bulimii.
0
Hans van der Meer “European Fields. The Landscape of Lower League Football” - recenzja
14 październik 2014
Hans van der Meer odwiedza amatorskie kluby piłkarskie rozsiane po całej Europie, aby pokazać nieoczywiste piękno boisk, stworzonych przez miłośników futbolu.
0
Chris Niedenthal - Wybrane Fotografie 1973-1989
0