Najlepsze książki fotograficzne 2014
0
Maija Annikki Savolainen “When the Sense of Belonging is Bound to a System of Movement” - recenzja
16 grudzień 2014
Zobaczcie książkę “When the Sense of Belonging is Bound to a System of Movement”, za którą Maija Annikki Savolainen zdobyła główną nagrodą w konkursie Nordic Dummy Award 2013.
0
Hertta Kiiski i Niina Vatanen “Archive Play” - recenzja
9 grudzień 2014
Zobaczcie jak Finki Hertta Kiiski i Niina Vatanen poddają interwencji artystycznej archiwa amatorskiej fotografki Helvi Ahonen.
0
Jacek Fota “Some Things are Quiter than Others” - recenzja
2 grudzień 2014
Pierwsza książka Jacka Foty powstała w trakcie jego podróży po Stanach Zjednoczonych, które odbył w latach 2012-2013. Jaki obraz kraju wyłania się z jego zdjęć?
0
Peter Hebeisen “Battlefields” - recenzja
25 listopad 2014
W ciągu ośmiu lat Peter Hebeisen przemierzył 40 000 kilometrów. Zobaczcie efekty jego monumentalnego projektu poświęconego najważniejszym europejskim bitwom XX wieku.
0
Grégoire Pujade-Lauraine “A Perpetual Season” - recenzja
19 listopad 2014
"A Perpetual Season" to książka, która urzeka sugestywną, gęstą atmosferą betonowych przedmieść.
0
Nicoló Degiorgis “Hidden Islam” - recenzja
10 listopad 2014
Nicoló Degiorgis pokazuje prowizoryczne miejsca modlitw muzułmanów, którzy zaadaptowali do tego celu sklepy, stadiony, sale gimnastyczne, garaże i dyskoteki.
0
Amc2 journal Issue 9 - Amore e Piombo: The Photography of Extremes in 1970s Italy - recenzja
4 listopad 2014
Włochy, lata 70. - czas swobody obyczajowej i seksualnej, ale i niepokoi społecznych, skandali politycznych, protestów i przemocy.
0
Camille Renée Devid “My Other Side” - recenzja
28 październik 2014
Czy fotografia może opowiadać o trudnych i bolesnych przeżyciach? Zobaczcie prace Camille Renée Devid, które składają się na publikację “My Other Side".
0
Laia Abril “The Epilogue” - recenzja
0