Peter Hebeisen “Battlefields” - recenzja
0
Grégoire Pujade-Lauraine “A Perpetual Season” - recenzja
19 listopad 2014
"A Perpetual Season" to książka, która urzeka sugestywną, gęstą atmosferą betonowych przedmieść.
0
Nicoló Degiorgis “Hidden Islam” - recenzja
10 listopad 2014
Nicoló Degiorgis pokazuje prowizoryczne miejsca modlitw muzułmanów, którzy zaadaptowali do tego celu sklepy, stadiony, sale gimnastyczne, garaże i dyskoteki.
0
Amc2 journal Issue 9 - Amore e Piombo: The Photography of Extremes in 1970s Italy - recenzja
4 listopad 2014
Włochy, lata 70. - czas swobody obyczajowej i seksualnej, ale i niepokoi społecznych, skandali politycznych, protestów i przemocy.
0
Camille Renée Devid “My Other Side” - recenzja
28 październik 2014
Czy fotografia może opowiadać o trudnych i bolesnych przeżyciach? Zobaczcie prace Camille Renée Devid, które składają się na publikację “My Other Side".
0
Laia Abril “The Epilogue” - recenzja
21 październik 2014
Przeczytajcie co myślimy o jednej z głośniejszych książek ostatnich miesięcy i zobaczcie jak wygląda publikacja Laii Abril, poświęcona młodej amerykańskiej dziewczynie, zmarłej w wyniku bulimii.
0
Hans van der Meer “European Fields. The Landscape of Lower League Football” - recenzja
14 październik 2014
Hans van der Meer odwiedza amatorskie kluby piłkarskie rozsiane po całej Europie, aby pokazać nieoczywiste piękno boisk, stworzonych przez miłośników futbolu.
0
Chris Niedenthal - Wybrane Fotografie 1973-1989
7 październik 2014
Chris Niedenthal to bez wątpienia człowiek legenda. Fotograf odpowiedzialny za najważniejsze zdjęcia z bloku wschodniego po raz kolejny sięgnął do swojego archiwum. Wczoraj do sprzedaży weszła jego najnowsza książka pod tytułem "Wybrane Fotografie 1973-1989", która ukazała się nakładem wydawnictwa Bosz.
0
Jim Goldberg “Rich and Poor” - recenzja
6 październik 2014
“Rich and Poor” to reedycja legendarnej książki Jima Goldberga, wydanej po raz pierwszy w 1985 roku.
0
Eric Kessels “Mother Nature” - recenzja
0