Michał Matejko: OBCY - recenzja książki
0
Piękny ale bestia, czyli nie tylko design
19 kwiecień 2016
Najnowszy PEN to nie tylko elegancki i stylowy design. Nie dajcie się zwieść - ten wyjątkowy korpus skrywa najnowsze technologie, które pozwolą wyzwolić waszą kreatywność!
6
Po 11 - Nie ilustruj! - czyli w obronie zdjęcia roku BZ WBK
18 kwiecień 2016
W World Press Photo i POYi postawiono w tym roku na czytelność – prace zgrabne i rzetelne, dalekie od niuansów, słowem, dobre ilustracje. Ale czy tylko tym powinna być dobra fotografia prasowa? Ilustracją właśnie?
6
Malediwy, świat nieznany 
– w podróży z Fujifilm X-Pro2
13 kwiecień 2016
Myślisz Malediwy i widzisz rzędy domków na spokojnej tafli turkusowej wody. W rzeczywistości nie ma to jednak nic wspólnego z prawdziwym życiem mieszkańców tego rajskiego archipelagu.
2
POYi 2016 – kawa na ławę, czyli o wynikach subiektywnie
11 kwiecień 2016
Pictures of the Year international to amerykański odpowiednik World Press Photo, choć o dłuższej niż WPP tradycji. Wyniki tegorocznej edycji można podsumować w zasadzie w 5 krótkich punktach.
1
Olympus PEN-F - historia legendy
1 marzec 2016
Aparaty z linii PEN większości osób kojarzą się z niewielkimi, zaawansowanymi cyfrówkami, ale historia serii sięga aż końca lat 50. XX wieku, gdy konstrukcja pewnego młodego inżyniera wywołała niemałą rewolucję w branży fotograficznej.
0
Zalamo jako narzędzie wielofunkcyjne - opinia eksperta
1 marzec 2016
Nazwa Zalamo jest znana większości fotografów ślubnych i nie tylko. Rozbudowany system ułatwia obsługę rożnego rodzaju zleceń i oferuje wiele ciekawych funkcji. Bliżej przygląda im się fotograf Kamil A. Krajewski z Mamel Pictures.
0
Matt Stuart “All that life can afford” [RECENZJA]
22 luty 2016
„Londyn Matta jest tak interesujący jak Nowy York Winogranda, Paryż Cartier-Bressona czy Sydney Trenta Parke” - o zdjęciach Matta Stuarta pisze Geoff Dryer. Trudno o lepszą rekomendację.
0
Przetestuj obiektyw Tamron SP 15-30 mm f/2.8 DI VC USD - opinia Przemysława Batora
18 luty 2016
Na początku grudnia 2015 roku, we współpracy z firmą Tamron, wystartowaliśmy z konkursem, w którym wybrani uczestnicy mogli przetestować szerokokątny obiektyw Tamron SP 15-30 mm f/2.8 i wygrać uniwersalny zoom 18-200 mm. Zobaczcie jak pracę z obiektywem ocenia ostatni z testujących, Przemysław Bator.
0
Przetestuj obiektyw Tamron SP 15-30 mm f/2.8 DI VC USD - opinia Radosława Zelera
0